01-11-13

biefstuk bakken

Een lekker biefstukje kan altijd smaken. Zeker nu de feestdagen voor de deur staan en het buiten weer wat kouder wordt. Een lekkere entrecote of cote a l'os: het kan van boer tot koning bekoren!

Een heerlijk stukje rundsvlees wordt echter maar al te vaak slecht klaargemaakt. Met andere woorden: weinig smaak en veel te taai. Ik persoonlijk heb mijn biefstuk graag saignant. Anderen hebben die liever a point, maar de grens met een taaie schoenzool is daar heel dun. Op restaurant vraag ik dan ook soms een bleue chaud, om uiteindelijk toch zeker te zijn dat ik een biefstuk krijg die dicht bij saignant zal aanleunen.

Wil je een biefstuk bakken thuis? Bekijk dan even het filmpje op deze biefstuk website. Daar zie je hoe peter goossens (topchef hof van cleve) zélf een biefstuk klaarmaakt.

't is een kunst en 't is jullie gegund! :)

 

groeten!

14:15 Gepost door tipkes man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.