13-09-11

5 gouden tips!

Nog 5 tips die ik her en der gevonden heb :)

 

1. Schrijf over je passie
Duizenden Nederlanders bloggen, waarom zouden mensen dan ook nog eens die van jou lezen? Een reden die ik kan bedenken, is dat jij gepassioneerd bent over het onderwerp van je blog. Kies daarom een thema dat bij je past, waar je lyrisch over kan vertellen en bovendien verstand van hebt. Belicht dat onderwerp vanuit verschillende invalshoeken, schrijf over je ervaringen en geef je lezers tips. Mensen hebben door wanneer je ergens met veel enthousiasme over schrijft en beginnen je te volgen. Houd vol, en groei uit tot een autoriteit.

2. Niemand heeft aandacht voor je tekst
Op je familie en vrienden na dan, als je geluk hebt. Zorg dus dat je hun aandacht wint. Natuurlijk door goed en prikkelend te schrijven, maar met alleen een goede tekst ben je er niet. Presenteer je artikelen op een toegankelijke en aantrekkelijke manier. Verzin een gedurfde kop, schrijf een krachtige inleiding, gebruik tussenkopjes en maak belangrijke zinnen vet. Houd het kort, het cliché luidt niet voor niets ‘schrijven is schrappen’. De beroemde schrijver Mark Twain verwoordde het iets eleganter: ‘Als ik de tijd had, schreef ik je een kortere brief’.

3. Gebruik cartoons en video’s met onderbouwing
Cartoons en video’s zijn leuk voor de afwisseling en maken je blog spannender. Maar plaats ze alleen als je ook kunt toelichten waarom je ze wil plaatsen. Vertel wat over de achtergrond, geef je mening en zet het wellicht in een groter perspectief. Zo voeg je wat toe aan de filmpjes en tekeningen. Anders hadden bezoekers net zo goed YouTube kunnen opzoeken.

4. Stimuleer discussie
Een uniek aspect aan bloggen is dat het de lezers de mogelijkheid geeft te reageren. Helaas maken lezers hier niet zo snel gebruik van. Dit is zonde, want discussie is leuk, geeft je site meerwaarde en trekt daardoor ook meer bezoekers. Nodig daarom in je bericht uit tot aanvullingen, of sluit af met een prikkelende stelling. Een goede truc is om tegen de algemene opinie in te gaan. Meepraten met de rest is namelijk weinig aantrekkelijk. Houd er wel rekening mee dat mensen die reageren soms vrij onaardig kunnen zijn. Vat het niet persoonlijk op en ontwikkel een olifantenhuid.

5. Link naar het werk van anderen
Een goede manier om meer bezoekers te krijgen en tegelijkertijd goodwill te creëren bij medebloggers is het linken naar andermans werk. Schrijf je een artikel over een bepaald onderwerp en heb je daar op een andere blog ook een interessante mening over gevonden? Link! Schrijf er wel een korte toelichting bij. Je kan daarna de collegablogger een mailtje sturen, of reageren op zijn of haar blog. Hij of zij ontvangt in ieder geval een trackback.

19:41 Gepost door tipkes man in Blog | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.